2 Απριλίου 2025

Η νέα ιταλική πάστα σαρώνει τα ντέλι της Αθήνας

Τελευταία Άρθρα

Η καταπολέμηση του AIDS συνεχίζεται: Νέα ελπίδα και προκλήσεις”

Τα τελευταία 20 χρόνια η πανδημία του AIDS έχει αντιμετωπιστεί με ανάμεικτα αποτελέσματα, αλλά οι πρόσφατες προόδοι δείχνουν ότι υπάρχει λόγος για αισιοδοξία

10 απολαυστικά αφρόλουτρα που θα μετατρέψουν το καθημερινό μπάνιο σας σε μία απόλυτη εμπειρία σπα

Με την άφιξη του χειμώνα, η επιθυμία μας για περισσότερο χρόνο στο σπίτι αυξάνεται, αναζητώντας καθημερινές στιγμές χαλάρωσης και απόλαυσης. Ένα από τα μεγάλ

Οι χαρακτηριστικοί τρόποι συμπεριφοράς των ανθρώπων με ψυχοπαθητική προσωπικότητα

Ψυχοπαθητική προσωπικότητα, γνωστή επίσης ως αντικοινωνική προσωπικότητα, αναφέρεται στους ανθρώπους που χρόνια περιφρονούν τους άλλους και παραβιάζουν τα δι

Κείμενο: Συναγερμός από το ΕΟΔΥ: Αυξημένες νέες διαγνώσεις HIV το 2023

Η μάχη κατά του AIDS συνεχίζεται παγκοσμίως, με τον πρωτοποριακό ρόλο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS, που καθιερώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Αισιοδοξία: Ο θησαυρός που κινδυνεύει να μας σωθεί από την άνοια

Πολλοί μας πιστεύουμε ότι η αισιοδοξία μας βοηθά να βλέπουμε τη ζωή με λαμπρότητα. Και μάλιστα, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη, η αισιοδοξία φαίνεται

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Ανακαλύψτε την ποιότητα και τη γεύση της ιταλικής πάστα στα ντέλι της πρωτεύουσας

Ένα πιάτο ζυμαρικών ανώτερης ποιότητας είναι ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε στο σπίτι ένα γεύμα παρόμοιο με αυτά που σερβίρονται στα καλύτερα εστιατόρια. Η ιταλική κουζίνα έχει τη μοναδική ικανότητα να μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε εκλεκτά πιάτα ακόμα και όταν δεν έχουμε μεγάλες γνώσεις μαγειρικής. Απλώς πρέπει να επιλέξουμε υλικά υψηλής ποιότητας. Συχνά επικεντρωνόμαστε περισσότερο στην ωρίμανση τυριών παρά στη διαδικασία ξήρανσης των ζυμαρικών. Όμως, η επιλογή των ζυμαρικών επηρεάζει την υφή και το χρώμα του πιάτου μας
Η νέα ιταλική πάστα σαρώνει τα ντέλι της Αθήνας
Οι κριτήριο επιλογής ενός καλού ζυμαρικού είναι απλά δύο: η υφή και το χρώμα. Όταν τα ζυμαρικά κατασκευάζονται με μπρούντζινα μηχανήματα, αποκτούν μια πιο ανθεκτική επιφάνεια που επιτρέπει στη σάλτσα να κολλήσει καλύτερα στα ζυμαρικά. Παράλληλα, προσφέρουν μια ευχάριστη και απολαυστική εμπειρία σε κάθε δάγκωμα. Επίσης, τα ζυμαρικά που στεγνώνουν σε χαμηλή θερμοκρασία επιτρέπουν στο νερό του βρασμού να τα διαπεράσει εύκολα, επιτυγχάνοντας έτσι το ιδανικό al dente αποτέλεσμα
Η νέα ιταλική πάστα σαρώνει τα ντέλι της Αθήνας
Υπάρχουν διάφορες εταιρείες που παράγουν ανώτερης ποιότητας ιταλικά ζυμαρικά. Είναι γνωστά για την παράδοση και την ανυπέρβλητη γεύση τους. Παραδείγματα αυτών είναι η Di Martino από την περιοχή του Gragnano, η οποία προσφέρει ποιοτικά ζυμαρικά με ποικίλους συνδυασμούς γεύσεων. Επίσης, η οικογενειακή επιχείρηση του Giuseppe Cocco στο Fara San Martino παράγει ζυμαρικά με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης και συνεχίζει μια γαστρονομική παράδοση που χρονολογείται από το 1860. Επίσης, η οικογένεια Morelli παράγει τα πιο διάσημα ζυμαρικά της Τοσκάνης. Όλα αυτά τα αρτιζάνικα ζυμαρικά μπορούν να βρεθούν στο Nora’s Deli, μια προτεινόμενη επιλογή για τους λάτρεις της ιταλικής γαστρονομίας
Η νέα ιταλική πάστα σαρώνει τα ντέλι της Αθήνας
Επίσης, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα ζυμαρικά της Rummo. Η εταιρεία αυτή παράγει ζυμαρικά που είναι μικρά έργα τέχνης και διατίθενται σε διάφορες μορφές. Όλα παράγονται με την ίδια παραδοσιακή μέθοδο από το 1846. Τα προϊόντα της Rummo είναι διαθέσιμα στα καταστήματα Θανόπουλος, καθώς και στο ντέλι των Εξαρχείων, στους Συμπέθερους
Η νέα ιταλική πάστα σαρώνει τα ντέλι της Αθήνας
Ανακαλύψτε λοιπόν τη γεύση και την ποιότητα της ιταλικής πάστα στα ντέλι της Αθήνας και απολαύστε ένα αυθεντικό ιταλικό γεύμα στην άνεση του σπιτιού σας.