4 Δεκεμβρίου 2025

Μια μέρα στη Φάρμα του Δειπνοσοφιστήριον – Μία νέα προσέγγιση στην αειφορία της γαστρονομίας

Τελευταία Άρθρα

Μια νέα προσέγγιση για το πρόβλημα της ρύπανσης από σκουπίδια έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον στην Ιταλία. Το πρωτάθλημα Plogging, ένας συνδυασμός του...

Μια πρόσφατη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Plogging έλαβε χώρα στην Ιταλία, με περισσότερους από 70 αθλητές από 16 χώρες να συμμετέχουν. Οι αθλητές

8 συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γονείς στην ανατροφή των παιδιών τους

Ο ρόλος των γονιών στην ανατροφή των παιδιών τους είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξή τους. Ωστόσο, πολλές φορές, λόγω έλλειψης

Εκπληκτικό: Δείτε ποσους πόρους χρειάστηκε να επενδύσει ο ιδιοκτήτης για τη συντήρηση του Tesla του

Παρότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο, υπάρχουν ανθρωποι που τα έχουν στην κατοχή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Ένας από αυτούς είναι

Αυξάνονται οι ψυχικές διαταραχές: Ευάλωτος 1 στους 6 Ευρωπαίους – Η επίπτωση της κλιματικής αλλαγής

Το 2019, πριν από την πανδημία, περίπου 84 εκατομμύρια κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσίαζαν ψυχικά προβλήματα, δηλαδή ένας στους έξι κατοίκους της ΕΕ.

Κλιματική κρίση, ατμοσφαιρική ρύπανση και βιώσιμη ανάπτυξη

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η ατμοσφαιρική ρύπανση σχετίζεται με εκατομμύρια πρώιμους θανάτους κάθε χρόνο. Ο αέρας που αναπνέουμε επηρ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Το Δειπνοσοφιστήριον, ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια στην Ελλάδα, κυριαρχεί στον χώρο της γαστρονομίας με την προοδευτική προσέγγισή του. Πρόσφατα, είχαμε τη μοναδική ευκαιρία να επισκεφτούμε τη φάρμα που τροφοδοτεί το εστιατόριο και να βιώσουμε μια μοναδική εμπειρία
Μια μέρα στη Φάρμα του Δειπνοσοφιστήριον - Μία νέα προσέγγιση στην αειφορία της γαστρονομίας
Στην μαγειρική και τη γαστρονομία, η γεύση κατέχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ωστόσο, η ουσία κρύβεται στα υλικά και την προέλευσή τους. Η διαδρομή της τροφής από τη φύση στο πιάτο είναι μια σημαντική πτυχή που αξίζει να διερευνηθεί. Έτσι, με καθοδήγηση του Δειπνοσοφιστηρίου, επισκεφθήκαμε τη φάρμα που εφοδιάζει το εστιατόριο “Delta” και τον όμιλο Δειπνοσοφιστήριον. Η φάρμα αυτή βρίσκεται στα Μεσόγεια, σε μια έκταση 32 στρεμμάτων, γεμάτη ελαιόδεντρα, καλλιέργειες και ζώα
Μια μέρα στη Φάρμα του Δειπνοσοφιστήριον - Μία νέα προσέγγιση στην αειφορία της γαστρονομίας
Η φιλοσοφία της βιωσιμότητας διαπνέει το Δειπνοσοφιστήριον και είναι απόλυτα ορατή στη φάρμα του, η οποία είναι 100% οργανική και σχεδόν βιοδυναμική. Οι πόροι της φύσης γίνονται σεβαστοί και η αειφορία είναι η βάση για τη χρήση των υλικών. Ο Executive Chef και συνιδιοκτήτης του Δειπνοσοφιστηρίου, Δημήτρης Σκαρμούτσος, τονίζει τη σημασία της τοπικής παραγωγής και της εγγύτητας στην επιλογή των υλικών. Με αυτόν τον τρόπο, η φάρμα καταφέρνει να εφοδιάσει τα εστιατόρια με υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες, όπως πουλερικά, βρώσιμα λουλούδια, λαχανικά και καρπούς από δέντρα
Μια μέρα στη Φάρμα του Δειπνοσοφιστήριον - Μία νέα προσέγγιση στην αειφορία της γαστρονομίας
Για να γνωρίσουμε από κοντά τη φιλοσοφία και τον τρόπο παραγωγής του Δειπνοσοφιστηρίου, οργανώθηκε ένα βιωματικό event στη φάρμα. Εκεί, είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε την τέχνη της ελαιοκομίας και να μαζέψουμε ελιές χρησιμοποιώντας τον παραδοσιακό τρόπο. Επίσης, είχαμε τη δυνατότητα να εξερευνήσουμε τις άλλες καλλιέργειες της φάρμας. Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στήνει την υπαίθρια κουζίνα του και μαγειρεύει μπροστά στα μάτια μας, χρησιμοποιώντας τις φρέσκες πρώτες ύλες που μόλις μαζέψαμε. Στη συνέχεια, απολαμβάνουμε το γεύμα μας σε ένα τραπέζι στρωμένο ανάμεσα στα δέντρα, με θέα τον πύργο της Βραυρώνας
Μια μέρα στη Φάρμα του Δειπνοσοφιστήριον - Μία νέα προσέγγιση στην αειφορία της γαστρονομίας
Η επίσκεψη στη φάρμα του Δειπνοσοφιστηρίου δεν ήταν απλά μια συνήθης γευστική εμπειρία. Ήταν μια επισκόπηση της φιλοσοφίας του Δειπνοσοφιστηρίου και του αφοσιωμένου τρόπου παραγωγής του. Μέσα από αυτήν την εμπειρία, μάθαμε να εκτιμούμε την απλότητα και την ποιότητα, αλλά και να σέβεστε την πρώτη ύλη και το περιβάλλον. Η γαστρονομία μπορεί να είναι βιώσιμη και μας έδωσε μια εντελώς νέα προοπτική για τη γαστρονομική εμπειρία
Μια μέρα στη Φάρμα του Δειπνοσοφιστήριον - Μία νέα προσέγγιση στην αειφορία της γαστρονομίας
Το Δειπνοσοφιστήριον έχει πετύχει να συνδυάσει τη μεσογειακή κουζίνα με τη διεθνή, το παραδοσιακό με το σύγχρονο, το comfort food με την υψηλή γαστρονομία. Η ποιότητα της δουλειάς τους αναγνωρίζεται και ο ομιλος Δειπνοσοφιστήριον έχει ξεπεράσει τα όρια της εστίασης. Με 7 εστιατόρια σε εμβληματικά μουσεία, οργανισμούς και εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Αθήνα, το Δειπνοσοφιστήριον έχει κατακτήσει μια ξεχωριστή θέση στην γαστρονομία
Μια μέρα στη Φάρμα του Δειπνοσοφιστήριον - Μία νέα προσέγγιση στην αειφορία της γαστρονομίας
Αυτή η μοναδική εμπειρία στη φάρμα του Δειπνοσοφιστηρίου αποτελεί έναν καθρέφτη της αφοσίωσης και των αξιών του ομίλου. Είναι μια ευκαιρία να μάθουμε να εκτιμούμε τη γη και την πρώτη ύλη που μας προσφέρει, και να αντιληφθούμε την αξία ενός βιώσιμου τρόπου ζωής, ακόμα και στο φαγητό
Μια μέρα στη Φάρμα του Δειπνοσοφιστήριον - Μία νέα προσέγγιση στην αειφορία της γαστρονομίας
Περισσότερες πληροφορίες στο: www.dipnosofistirion.gr
Μια μέρα στη Φάρμα του Δειπνοσοφιστήριον - Μία νέα προσέγγιση στην αειφορία της γαστρονομίας