6 Οκτωβρίου 2025

Πάμε να μάθουμε περισσότερα για τον τόφου, το νόρι, το miso και άλλα ασιατικά υλικά!

Τελευταία Άρθρα

Μωρό: Για «γερά» δόντια από… κούνια

Τα πρώτα δοντάκια ενός μωρού βγαίνουν συνήθως γύρω στα 7 μήνες, ανάλογα με τον ρυθμό ανάπτυξής του. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ως γονείς πρέπει ν

Το κόλπο της επιστήμης για να κοιμούνται πιο εύκολα τα μωρά το βράδυ

Η επιστήμη έχει ανακαλύψει ένα κόλπο που μπορεί να βοηθήσει τα μωρά να κοιμούνται πιο εύκολα το βράδυ, χωρίς να κλαίνε. Μια νέα έρευνα του κέντρου για την

Πόσο αλλάζει η ζωή μετά τα παιδιά; Η ανάρτηση ενός μπαμπά που έγινε viral για την ειλικρίνεια του

Ένας μπαμπάς έκανε μια ανάρτηση στο Twitter που έγινε viral όχι επειδή είπε κάτι εκπληκτικό για την καθημερινότητά του με τα παιδιά, αλλά επειδή εκφράστηκε

“Μπαμπά, δεν είναι κακό να κλαις!”: Η υπέροχη γιορτή που έκανε ο εκπαιδευτικός Μάριος Μάζαρης με αφορμή την Ημέρα του Πατέρα

Ο εκπαιδευτικός Μάριος Μάζαρης έκανε μια υπέροχη ανάρτηση στο Instagram με αφορμή τη γιορτή που έκανε με τους μικρούς μαθητές του για την Παγκόσμια Ημέρα τ

Προγεννητική ψυχολογία – η μήτρα είναι το πρώτο σχολείο του παιδιού

Η προγεννητική ψυχολογία μάς επισημαίνει ότι η εμπειρία που ζούμε μέσα στη μήτρα έχει σημαντικές επιπτώσεις στη ζωή μας ως ενήλικες. Τα γεγονότα που αναγν

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Ένας μίνι οδηγός για τον τόφου
Ο τόφου είναι ένα φυτικό προϊόν που παρασκευάζεται από φυτικό γάλα σόγιας, παρόμοια με το τυρί. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε πολλές συνταγές και να το μεταμορφώσετε σε ό,τι θέλετε! Από vegan καγιανά με ντομάτα και κρεμμυδάκι, μέχρι τόφου σε noodles και κάρυ, υπάρχουν αμέτρητες επιλογές. Ο τόφου διατίθεται σε δύο μεγάλες κατηγορίες: σκληρό (firm) και μεταξένιο (silken). Ο σκληρός τόφου έχει άνοστη υφή, αλλά μπορεί να μεταμορφωθεί με τις κατάλληλες συνταγές. Ο μεταξένιος τόφου μπορεί να φαγωθεί ωμός, να χρησιμοποιηθεί σε σάλτσες και ντρέσινγκ, ακόμα και σε γλυκά cheesecake. Ο τόφου μπορεί επίσης να υποκαταστήσει το κρέας σε διάφορες συνταγές, όπως μπάμιες και λεμονάτο φούρνο με πατάτες. Παρόλο που ο τόφου είναι συνδεδεμένος με τη vegan διατροφή, στις ασιατικές κουζίνες είναι ένα παλιό και παραδοσιακό συστατικό και υπάρχουν ακόμα και ΠΟΠ τόφου. Αν ψάξετε για πιο ποιοτικές εκδοχές του τόφου, μπορείτε να επιλέξετε ένα βιολογικό προϊόν που είναι υγιεινό και θρεπτικό
Πάμε να μάθουμε περισσότερα για τον τόφου, το νόρι, το miso και άλλα ασιατικά υλικά!
Τι είναι το νόρι και πού το βάζετε;
Το νόρι είναι ένα ιαπωνικό φύκι που παρασκευάζεται από τα κόκκινα φύκια πορφύρας. Συνήθως το βρίσκουμε σε maki rolls, αλλά μπορούμε να το προσθέσουμε και σε σούπες με noodles ή να το χρησιμοποιήσουμε στην προετοιμασία σούπας με ράμεν ή μίσο και τόφου για μια θαλασσινή νότα. Πρέπει να το φάτε γρήγορα γιατί μουσκεύει και χάνει τη νοστιμιά του. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε μερικά φύλλα νόρι στα soba noodles με σολομό
Πάμε να μάθουμε περισσότερα για τον τόφου, το νόρι, το miso και άλλα ασιατικά υλικά!
Miso, sriracha και άλλα ασιατικά υλικά
Το fish sauce είναι μια αλμυρή σάλτσα που παρασκευάζεται από ένα μείγμα μικρών ψαριών, αλάτι και φυσικά βακτήρια. Έχει μια έντονη γεύση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απογειώσει πολλά πιάτα. Η sriracha είναι μια πικάντικη σάλτσα με βάση κόκκινες πιπεριές τσίλι, ξίδι, σκόρδο, ζάχαρη και αλάτι. Μπορεί να προσθέσει ένταση σε αυγά, σούπες pho και πολλά άλλα πιάτα. Η σάλτσα teriyaki είναι μια γλυκόξινη σάλτσα που συνδυάζει ιδανικά την γλυκιά και την αλμυρή γεύση. Χρησιμοποιείται συνήθως στη μαρινάδα και στο ψήσιμο του κοτόπουλου και του ψαριού. Το miso είναι μια πάστα με αρκετά αλμυρή γεύση που παρασκευάζεται από φασόλια σόγιας και άλλα συστατικά. Μπορεί να προστεθεί σε πολλά πιάτα και να τους δώσει μια ιδιαίτερη γεύση
Πάμε να μάθουμε περισσότερα για τον τόφου, το νόρι, το miso και άλλα ασιατικά υλικά!
Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ασιατικά υλικά που μπορούμε να βρούμε και να χρησιμοποιήσουμε στην κουζίνα μας. Είναι πολύ χρήσιμα και μπορούν να αναβαθμίσουν τα πιάτα μας με τη γεύση τους.
Πάμε να μάθουμε περισσότερα για τον τόφου, το νόρι, το miso και άλλα ασιατικά υλικά!

Πάμε να μάθουμε περισσότερα για τον τόφου, το νόρι, το miso και άλλα ασιατικά υλικά!
Πάμε να μάθουμε περισσότερα για τον τόφου, το νόρι, το miso και άλλα ασιατικά υλικά!