3 Οκτωβρίου 2025

Εύκολη συνταγή για υγιεινό πανετόνε των Χριστουγέννων

Τελευταία Άρθρα

Κουνούπια, φίδια, μέδουσες και άλλοι απρόσκλητοι επισκέπτες του καλοκαιριού

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μας διακοπών, συχνά αντιμετωπίζουμε την ενόχληση από κουνούπια, φίδια, μέδουσες και άλλα απρόσκλητα επισκέπτες. Οι κ

“Electabaz: «Όσα δεν μπορώ να πω, τα λέω με τη μουσική μου»”

Ο Electabaz, γνωστός και ως Παναγιώτης Μπαζάνης, είναι ένα από τα ανερχόμενα ονόματα στο ελληνικό beatmaking community. Γεννημένος το 1996 στην Καρδίτσα κα

Το νέο venue EON στη βιομηχανική ζώνη του Ελαιώνα

Το επικείμενο event "The Wall of Sound" αναμένεται να φέρει νέες εμπειρίες στην Αθηναϊκή νυχτερινή ζωή. Αυτό το μοναδικό οπτικοακουστικό πρότζεκτ του DVS1,

Οι καφέ αρκούδες κινδυνεύουν λόγω έλλειψης σολομού

Στην Ιαπωνία, ο πληθυσμός των καφέ αρκούδων μειώνεται ανησυχητικά λόγω ασιτίας. Σύμφωνα με έκθεση της εφημερίδας Guardian, 8 στις 10 μικρές αρκούδες που γε

Απεργία: Ακινητοποιημένα τρένα, προαστιακός και πλοία την Τετάρτη

Σήμερα, συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις από φορείς και οργανισμούς της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για το δυστύχημα που συνέβη στα Τέμπη. Τα τρένα και

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή που απολαμβάνουμε γλυκές λιχουδιές και εδέσματα. Όμως, η υγεία μας και η σιλουέτα μας απειλούνται από την πληθώρα θερμίδων που περιέχουν αυτά τα γλυκά. Έτσι, για εκείνους που θέλουν να απολαύσουν ένα υγιεινό πανετόνε, παρουσιάζουμε την παρακάτω συνταγή χωρίς γλουτένη και με λιγότερες θερμίδες.

Υλικά:
– 100 γραμμάρια αλεύρι αμυγδάλου
– 7 ασπράδια αυγών
– 1 ολόκληρο αυγό
– 10 γραμμάρια εκχύλισμα βανίλιας
– 15 γραμμάρια στέβια
– 80 γραμμάρια αποξηραμένα φρούτα (χωρίς ζάχαρη)
– 10 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
– 10 γραμμάρια μαγειρική σόδα
– 5 γραμμάρια λάδι καρύδας

Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
2. Σε ένα μείγματιστηρα, ανακατεύουμε τα ασπράδια αυγών μέχρι να αρχίσουν να φουσκώνουν.
3. Προσθέτουμε το ολόκληρο αυγό, τη στέβια και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά.
4. Προσθέτουμε το αλεύρι αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
5. Προσθέτουμε το λάδι καρύδας και ανακατεύουμε ξανά.
6. Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και ανακατεύουμε μέχρι να κατανεμηθούν ομοιόμορφα στο μείγμα.
7. Με ένα κουτάλι, μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα σκεύος για ζύμη, προηγουμένως επενδυμένο με λαδόκολλα.
8. Ψήνουμε για περίπου 35-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το πανετόνε.
9. Αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια κόβουμε σε φέτες.

Αυτή η συνταγή για υγιεινό πανετόνε προσφέρει μια ελαφριά απόλαυση για τα Χριστούγεννα, χωρίς να υπονομεύει την υγεία και τη σιλουέτα μας. Απολαύστε το με την παρέα σας και αποχαιρετήστε τα Χριστούγεννα με ένα υγιεινό και νόστιμο γλυκό.