4 Δεκεμβρίου 2025

Εύκολη συνταγή για υγιεινό πανετόνε των Χριστουγέννων

Τελευταία Άρθρα

Μια νέα προσέγγιση για το πρόβλημα της ρύπανσης από σκουπίδια έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον στην Ιταλία. Το πρωτάθλημα Plogging, ένας συνδυασμός του...

Μια πρόσφατη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Plogging έλαβε χώρα στην Ιταλία, με περισσότερους από 70 αθλητές από 16 χώρες να συμμετέχουν. Οι αθλητές

8 συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γονείς στην ανατροφή των παιδιών τους

Ο ρόλος των γονιών στην ανατροφή των παιδιών τους είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξή τους. Ωστόσο, πολλές φορές, λόγω έλλειψης

Εκπληκτικό: Δείτε ποσους πόρους χρειάστηκε να επενδύσει ο ιδιοκτήτης για τη συντήρηση του Tesla του

Παρότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο, υπάρχουν ανθρωποι που τα έχουν στην κατοχή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Ένας από αυτούς είναι

Αυξάνονται οι ψυχικές διαταραχές: Ευάλωτος 1 στους 6 Ευρωπαίους – Η επίπτωση της κλιματικής αλλαγής

Το 2019, πριν από την πανδημία, περίπου 84 εκατομμύρια κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσίαζαν ψυχικά προβλήματα, δηλαδή ένας στους έξι κατοίκους της ΕΕ.

Κλιματική κρίση, ατμοσφαιρική ρύπανση και βιώσιμη ανάπτυξη

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η ατμοσφαιρική ρύπανση σχετίζεται με εκατομμύρια πρώιμους θανάτους κάθε χρόνο. Ο αέρας που αναπνέουμε επηρ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή που απολαμβάνουμε γλυκές λιχουδιές και εδέσματα. Όμως, η υγεία μας και η σιλουέτα μας απειλούνται από την πληθώρα θερμίδων που περιέχουν αυτά τα γλυκά. Έτσι, για εκείνους που θέλουν να απολαύσουν ένα υγιεινό πανετόνε, παρουσιάζουμε την παρακάτω συνταγή χωρίς γλουτένη και με λιγότερες θερμίδες.

Υλικά:
– 100 γραμμάρια αλεύρι αμυγδάλου
– 7 ασπράδια αυγών
– 1 ολόκληρο αυγό
– 10 γραμμάρια εκχύλισμα βανίλιας
– 15 γραμμάρια στέβια
– 80 γραμμάρια αποξηραμένα φρούτα (χωρίς ζάχαρη)
– 10 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
– 10 γραμμάρια μαγειρική σόδα
– 5 γραμμάρια λάδι καρύδας

Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
2. Σε ένα μείγματιστηρα, ανακατεύουμε τα ασπράδια αυγών μέχρι να αρχίσουν να φουσκώνουν.
3. Προσθέτουμε το ολόκληρο αυγό, τη στέβια και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά.
4. Προσθέτουμε το αλεύρι αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
5. Προσθέτουμε το λάδι καρύδας και ανακατεύουμε ξανά.
6. Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και ανακατεύουμε μέχρι να κατανεμηθούν ομοιόμορφα στο μείγμα.
7. Με ένα κουτάλι, μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα σκεύος για ζύμη, προηγουμένως επενδυμένο με λαδόκολλα.
8. Ψήνουμε για περίπου 35-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το πανετόνε.
9. Αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια κόβουμε σε φέτες.

Αυτή η συνταγή για υγιεινό πανετόνε προσφέρει μια ελαφριά απόλαυση για τα Χριστούγεννα, χωρίς να υπονομεύει την υγεία και τη σιλουέτα μας. Απολαύστε το με την παρέα σας και αποχαιρετήστε τα Χριστούγεννα με ένα υγιεινό και νόστιμο γλυκό.