Η επιτυχία του Black Salami: Ένας φούρνος που προκαλεί πανικό
Έναν φούρνο που έχει γίνει θέμα συζήτησης στην Αθηναϊκή γαστρονομική σκηνή είναι το Black Salami. Από την εποχή της ίδρυσής του, οι ουρές έξω από αυτόν τον φούρνο διαρκώς αυξάνονται και η δημοτικότητά του αυξάνεται συνεχώς. Αλλά γιατί συμβαίνει αυτός ο πανικός έξω από το Black Salami;
Ο φούρνος Black Salami ιδρύθηκε από τον Αντώνη Καζάκο, ο οποίος είχε ξεκινήσει αρχικά ως ερασιτέχνης στην επιστήμη των ζυμών. Μετά από μαθήματα πίτσας και πειραματισμούς με διάφορα άλευρα, ο Καζάκος αποφάσισε να ανοίξει έναν φούρνο που θα προσφέρει ποιοτικά προϊόντα με έμφαση στις ζύμες
Το Black Salami ξεχωρίζει για την ποικιλία που προσφέρει. Από πίτσες με προζύμια και εκλεκτά αλεύρια μέχρι πίτες που δεν μοιάζουν με τις συνηθισμένες, ο φούρνος προσφέρει προϊόντα που ξεχωρίζουν στην αφίσα της γαστρονομίας. Τα αγαπημένα πιάτα των πελατών περιλαμβάνουν τα αυγά benedict, το σάντουιτς με μαγιονέζα με miso, τη χορτοτυρόπιτα και το Black Pastrami. Επίσης, δεν λείπουν και οι πίτες με προζυμένιο ψωμί και εκλεκτά αλεύρια
Οι ζύμες του Black Salami είναι αποτέλεσμα προσεκτικής επιλογής αλεύρων και μεγάλης υπομονής. Όπως εξηγεί ο Καζάκος, οι Ιταλοί έχουν μάθει να χρησιμοποιούν μακροχρόνιες ωριμάνσεις και αυτό είναι κάτι που αντιλαμβάνονται πολύ καλά στο Black Salami. Επίσης, χρησιμοποιούν ιδιαίτερα αλεύρια από οικογενειακούς πετρόμυλους στο Τορίνο, κάτι που δίνει ξεχωριστή γεύση στα προϊόντα τους
Ο φούρνος Black Salami έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια πολύ ιδιαίτερη γαστρονομική εμπειρία στους πελάτες του. Η ποιοτική προσέγγιση και η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν αυτόν τον φούρνο από τους υπόλοιπους. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ουρές έξω από αυτόν δεν σταματούν να αυξάνονται.