15 Μαρτίου 2025

Okra: Μια νέα γαστρονομική εμπειρία με φρέσκες γεύσεις και θέα στην Ακρόπολη

Τελευταία Άρθρα

Okra: Μια νέα γαστρονομική εμπειρία με φρέσκες γεύσεις και θέα στην Ακρόπολη

Από τη στιγμή που άκουσα για το Okra, το εστιατόριο που άνοιξε πριν περίπου δύο μήνες στο Μοναστηράκι, ήμουν γεμάτη προσδοκίες. Παρόλα αυτά, ήμουν λίγο επιφυ

Απειλές για την υγεία μας το χειμώνα και πώς να τις αντιμετωπίσουμε”

Το χειμώνα, η υγεία μας αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις. Τα κρυολογήματα, οι ιώσεις και άλλες αναπνευστικές ασθένειες είναι πιο συχνές τους ψυχρούς μήνες. Ο

Ο δύσκολος δρόμος των σχέσεων: Όταν η μοναξιά είναι περισσότερη παρά ποτέ

Γενικά, οι συζητήσεις γύρω από τις σχέσεις μας είναι συχνές. Περιμένουμε να ακούσουμε για τη συμπεριφορά που αντιμετωπίζουμε ή προκαλούμε μέσα σε αυτές, για

Η δύναμη του “ναι”: Το κλειδί για μια αλλαγή ζωής

Γράμματα μήκους τρία μπορούν να έχουν ανατρεπτική επίδραση στη ζωή μας; Ίσως αυτό το ερώτημα φαίνεται ασήμαντο για τις μικρές αποφάσεις που παίρνουμε καθημερ

Νέα Διοίκηση στο Ωνάσειο: Ο Ιωάννης Μπολέτης παραμένει στην προεδρία

Μετά από την απόφαση του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, διορίστηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, με τον καθηγητή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Από τη στιγμή που άκουσα για το Okra, το εστιατόριο που άνοιξε πριν περίπου δύο μήνες στο Μοναστηράκι, ήμουν γεμάτη προσδοκίες. Παρόλα αυτά, ήμουν λίγο επιφυλακτική για την τοποθεσία του, η οποία γνωρίζουμε ότι απευθύνεται κυρίως σε τουρίστες. Όμως, από τη στιγμή που πήγα και δοκίμασα τα πιάτα τους, όλες οι ανησυχίες μου διαλύθηκαν
Okra: Μια νέα γαστρονομική εμπειρία με φρέσκες γεύσεις και θέα στην Ακρόπολη
Ο σεφ Γιώργος Ζαχείλας χρησιμοποιεί παραδοσιακά υλικά για να δημιουργήσει πιάτα με μοναδικές και φρέσκες γεύσεις. Αντί να επιλέγει περίπλοκες συνταγές, συγκεντρώνεται στην αγνή γεύση των πρώτων υλών που χρησιμοποιεί. Το μενού αλλάζει συχνά, προσαρμοζόμενο στα εποχιακά υλικά που είναι διαθέσιμα.

Στην κατηγορία των ορεκτικών, το Okra προσφέρει μία ποικιλία από finger foods που μπορούν να απολαυστούν με το χέρι. Τα στρείδια με ρόδι και λεμονοθύμαρο, καθώς και τα πλατιά φασολάκια με την κρεμμύδα μαγιονέζα είναι από τις προτάσεις που ξεχωρίζουν.

Στα κυρίως πιάτα, ο κιτρινόπτερος τόνος με ζωμό αχλάδι και σέλινο, και το καλαμάρι κοντοσούβλι με λαρδί και φρέσκο κρεμμύδι είναι αυτά που πρέπει να δοκιμάσετε. Το μπούτι κοτόπουλου που είναι κρασάτο με ξινόμαυρο και συνοδεύεται από μαντί γεμιστά με συκωτάκια πουλιού είναι επίσης μια από τις εξαιρετικές επιλογές του μενού
Okra: Μια νέα γαστρονομική εμπειρία με φρέσκες γεύσεις και θέα στην Ακρόπολη
Για τα γλυκά, ο Αλέξανδρος Κόνιαρης, ο οποίος είναι και ο ζαχαροπλάστης του εστιατορίου Φίλινγκς στο Παγκράτι, φροντίζει για να έχετε την τέλεια επίλογη για επιδόρπιο. Το γλυκό με αλμυρή καραμέλα και ξινή κρέμα είναι μια επιλογή που πρέπει να δοκιμάσετε
Okra: Μια νέα γαστρονομική εμπειρία με φρέσκες γεύσεις και θέα στην Ακρόπολη
Τέλος, η οινική λίστα του Okra επιμελείται από τον Γιώργο Καραμπίνη, που προτείνει ντόπια κρασιά και διαφορετικές εκδόσεις από τον ξένο αμπελώνα. Οι ετικέτες αυτές αντικατοπτρίζουν το μικροκλίμα της περιοχής από την οποία προέρχονται, και σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν με τον χαρακτήρα τους
Okra: Μια νέα γαστρονομική εμπειρία με φρέσκες γεύσεις και θέα στην Ακρόπολη
Το Okra είναι πραγματικά μία νέα γαστρονομική εμπειρία που συνδυάζει φρέσκες γεύσεις με μια εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη. Με υλικά που αναδεικνύονται σε κάθε εποχή και μια ομάδα ταλαντούχων επαγγελματιών, το Okra σίγουρα αξίζει μια επίσκεψη.
Okra: Μια νέα γαστρονομική εμπειρία με φρέσκες γεύσεις και θέα στην Ακρόπολη

Okra: Μια νέα γαστρονομική εμπειρία με φρέσκες γεύσεις και θέα στην Ακρόπολη
Okra: Μια νέα γαστρονομική εμπειρία με φρέσκες γεύσεις και θέα στην Ακρόπολη