2 Μαΐου 2025

Okra: Μια νέα γαστρονομική εμπειρία με φρέσκες γεύσεις και θέα στην Ακρόπολη

Τελευταία Άρθρα

Η ευγνωμοσύνη: Το μυστικό για μια υγιή ζωή”

Πάνω από δύο δεκαετίες έρευνας έχουν επικεντρωθεί στη δύναμη της ευγνωμοσύνης για μια καλύτερη υγεία και ευημερία στη ζωή μας. Η ευγνωμοσύνη έχει έναν θετικό

Προβλέψεις για το 2024: Αυξημένες πωλήσεις αυτοκινήτων και αδιάλειπτη πορεία της ηλεκτροκίνησης

Σύμφωνα με την S&P Global Mobility, οι πωλήσεις νέων οχημάτων το 2024 αναμένεται να επιδεινωθούν, καθώς προβλέπεται η κυκλοφορία 88,3 εκατομμυρίων οχημάτων σ

Τι κρύβεται πίσω από τη μαγευτική ιστορία της “Καρδερίνας” της Ντόνα Ταρτ;

Ο λόγος που το τρίτο μυθιστόρημα της Ντόνα Ταρτ, με τίτλο "Η Καρδερίνα" (βραβείο Πούλιτζερ 2014), έχει γίνει τόσο ελκυστικό για το κοινό είναι πολύ απλός. Με

Πρόστιμο από τον ΕΟΦ για την κηραλοιφή του Βελόπουλου: Προστασία της Δημόσιας Υγείας

Ένα πρόστιμο 10.000 ευρώ επιβλήθηκε από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) σε μια εταιρεία που είχε διαφημίσει την κηραλοιφή «Βυζαντινόν» ως αντίδοτο στον κ

Αλλαγές στα επισκεπτήρια λόγω κορωνοϊού – Πού απαγορεύονται και απαιτείται αρνητικό rapid test

Νέα μέτρα προφύλαξης έχουν ανακοινωθεί από τις διοικήσεις των νοσοκομείων Χατζηκώστα στα Ιωάννινα και Μποδοσάκειο στην Πτολεμαΐδα, λόγω της αυξημένης διασπορ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Από τη στιγμή που άκουσα για το Okra, το εστιατόριο που άνοιξε πριν περίπου δύο μήνες στο Μοναστηράκι, ήμουν γεμάτη προσδοκίες. Παρόλα αυτά, ήμουν λίγο επιφυλακτική για την τοποθεσία του, η οποία γνωρίζουμε ότι απευθύνεται κυρίως σε τουρίστες. Όμως, από τη στιγμή που πήγα και δοκίμασα τα πιάτα τους, όλες οι ανησυχίες μου διαλύθηκαν
Okra: Μια νέα γαστρονομική εμπειρία με φρέσκες γεύσεις και θέα στην Ακρόπολη
Ο σεφ Γιώργος Ζαχείλας χρησιμοποιεί παραδοσιακά υλικά για να δημιουργήσει πιάτα με μοναδικές και φρέσκες γεύσεις. Αντί να επιλέγει περίπλοκες συνταγές, συγκεντρώνεται στην αγνή γεύση των πρώτων υλών που χρησιμοποιεί. Το μενού αλλάζει συχνά, προσαρμοζόμενο στα εποχιακά υλικά που είναι διαθέσιμα.

Στην κατηγορία των ορεκτικών, το Okra προσφέρει μία ποικιλία από finger foods που μπορούν να απολαυστούν με το χέρι. Τα στρείδια με ρόδι και λεμονοθύμαρο, καθώς και τα πλατιά φασολάκια με την κρεμμύδα μαγιονέζα είναι από τις προτάσεις που ξεχωρίζουν.

Στα κυρίως πιάτα, ο κιτρινόπτερος τόνος με ζωμό αχλάδι και σέλινο, και το καλαμάρι κοντοσούβλι με λαρδί και φρέσκο κρεμμύδι είναι αυτά που πρέπει να δοκιμάσετε. Το μπούτι κοτόπουλου που είναι κρασάτο με ξινόμαυρο και συνοδεύεται από μαντί γεμιστά με συκωτάκια πουλιού είναι επίσης μια από τις εξαιρετικές επιλογές του μενού
Okra: Μια νέα γαστρονομική εμπειρία με φρέσκες γεύσεις και θέα στην Ακρόπολη
Για τα γλυκά, ο Αλέξανδρος Κόνιαρης, ο οποίος είναι και ο ζαχαροπλάστης του εστιατορίου Φίλινγκς στο Παγκράτι, φροντίζει για να έχετε την τέλεια επίλογη για επιδόρπιο. Το γλυκό με αλμυρή καραμέλα και ξινή κρέμα είναι μια επιλογή που πρέπει να δοκιμάσετε
Okra: Μια νέα γαστρονομική εμπειρία με φρέσκες γεύσεις και θέα στην Ακρόπολη
Τέλος, η οινική λίστα του Okra επιμελείται από τον Γιώργο Καραμπίνη, που προτείνει ντόπια κρασιά και διαφορετικές εκδόσεις από τον ξένο αμπελώνα. Οι ετικέτες αυτές αντικατοπτρίζουν το μικροκλίμα της περιοχής από την οποία προέρχονται, και σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν με τον χαρακτήρα τους
Okra: Μια νέα γαστρονομική εμπειρία με φρέσκες γεύσεις και θέα στην Ακρόπολη
Το Okra είναι πραγματικά μία νέα γαστρονομική εμπειρία που συνδυάζει φρέσκες γεύσεις με μια εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη. Με υλικά που αναδεικνύονται σε κάθε εποχή και μια ομάδα ταλαντούχων επαγγελματιών, το Okra σίγουρα αξίζει μια επίσκεψη.
Okra: Μια νέα γαστρονομική εμπειρία με φρέσκες γεύσεις και θέα στην Ακρόπολη

Okra: Μια νέα γαστρονομική εμπειρία με φρέσκες γεύσεις και θέα στην Ακρόπολη
Okra: Μια νέα γαστρονομική εμπειρία με φρέσκες γεύσεις και θέα στην Ακρόπολη